Sygdomsudredning

Udredning af medicinske sygdomme

Opklaring af dyrets medicinske sygdomme

Når hunden eller katten opfører sig anderledes end den plejer, går dyrlægens udredningsarbejde i gang.

Dyret kan ikke selv fortælle, hvad der er galt, men det kan ejeren ofte. Så en grundig beskrivelse af, hvad ejeren oplever der hjemme er vigtig.

Herefter undersøges dyret, og det aftales med ejer, hvilke undersøgelser, der vil blive behov for. Det kan f.eks. være en blodprøve og en urinprøve. Herved kan sygdomme som sukkersyge, nyre- og lever-sygdomme udelukkes. Mangel på stofskiftehormon produktion eller forøget produktion af binyrebarkhormon kan også udelukkes ved blod- og urinprøver.

I visse tilfælde kan det være nødvendigt at tage røntgenbilleder af bryst- og bughule eller at ultralydscanne bughulen eller hjertet. Det kan f.eks. være hvis blodprøven viser tegn på forandringer i lever, bugspytkirtel og nyrer. Eller hvis hunden har problemer eller anstrengelse af hjertet. Celleprøver fra knuder i huden (finnålsaspirater) eller fra forandringer i huden eller øregang kan undersøges under mikroskop.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.